woensdag 7 december 2016

Sinterklaas


Start van een nieuw thema, wat weten we al allemaal over Sinterklaas?

Aftelkalender voor thuis en in de klas.  Denkspelletjes: 
woorden maken met wasknijpers waar letters op staan
raamfiguren: schoenveters tekenen en naleggen van het zelfde patroon
woorden maken met letterkoekjes
topologie: plaatjes van Sinterklaas op dezelfde plaats naleggen
Sinterklaas passen en meten met de rekenstaafjes
Puzzel van Rikki
Matrix van schoenen en eten
woorden klappen op het magneetbord

Onze huishoek werd het huis van Sinterklaas.  de zwarte pieten waren druk in de weer om vele pakjes te maken voor de kinderen.  cijfers herkennen en tellen hoeveel zwarte pietjes we zien.denkspelletje

welke lettertje ontbreekt er? Zoek het juiste woordje op de kaart en kijk welk lettertje je niet ziet.  

Groepswerk: de kleuters kregen per 3 een groot wit blad met als opdracht om een grote stoomboot te maken op het blad.  Het was voor de kleuters een moeilijke opdracht die hier en daar bijgestuurd moest worden maar na het eerst moeilijke kwartier begon het prima te lukken. Wie neemt de leiding, wie werkt toch nog wat alleen, wie volgt en voert opdrachten uit die andere kleuters geven, welk groepje kan goed samen overleggen, welke plannen maken ze,... het was een zeer boeiende activiteit met hele mooie resultaten tot gevolg, allemaal volledig uit de kleuters gekomen!

spelen in de verschillende hoekenKnutselen

Schrijfmotorische oefening: ga met stift over de witte lijnen van deze sinterklaas tekening en maak er een kleurrijk werkje van !

Sinterklaas of zwarte piet namaken met vierkanten en driehoeken.  Kleuters passen, meten en kijken waar ze alles moeten leggen om tot het resultaat te komen.  


Sinterklaashoek


Playmobil van Sinterklaas bij het playmobilhuis.
Op zoek naar de Spietpietjes op onze school, wat waren er veel te vinden!!!Sint, piet, pakje of stoomboot maken met de strijkparels.  Hiervoor hadden de kleuters heel veel geduld nodig!Tekening van Sinterklaas of Zwarte Piet.  Schilderen met ecoline, uitknippen en opkleven op een blaadje vol huizen.  
Woorden klappen met Bee Bot. Kleuters kiezen een Sint woordje, klappen het woordje, tellen hoeveel keer ze klapten.  Zoeken het juiste cijfer en programmeren Bee Bot zodat hij naar het juiste cijfer rijdt.  Woorden stempelen over Sinterklaas.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen