zondag 29 januari 2017

De Ruimte


Vrij knutselen van een Raket met kosteloos materiaal. Astronauten moeten in het ruimtestation veel werken.  Ze moeten heel snel probleempjes kunnen vinden en oplossen.  Wij maakten per 3 astronauten een groepje en probeerden zo snel mogelijk alle voorwerpen te zoeken op de prent.  

Tekenen en kleuren rond de ruimte.

De strijkparels waren dit thema ongetwijfeld een succes! Heel wat kleuters wisten van geen ophouden en maakten ster na ster na ster.  We hadden speciale lichtgevende strijkparels, benieuwd of het echt werkt!
Sterrenbeelden maken met stokjes. De ene kleuter maakt een sterrenbeeld en de andere kleuter probeert het juist na te maken. Daarna wisselen we om.  (raamfiguren)

Sterrenbeelden maken met plasticine en tandenstokjes.  


sterren maken met de spijkerplankjes, ze zitten helemaal in thema!

Spelen in onze klasraket.  


Knutselen van onze zuurstofflessen en het controlepaneel voor onze raket. 


Werken met de woordkaarten rond de ruimte.  Met de magneetletters op het grote bord, schrijven op het krijtbord, met de kleine magneetletters, schrijven in het maanzand,...

Schrijfpatronen 


We ontwerpen een ruimtewezen en/of planeet op zwart papier.  


Cijfer verbinden met elkaar, wat is het resultaat??? EEN RAKET!!!We tekenen adhv een stappenplan een raket en schilderen hem met waterverf.  


We versieren een raket met schrijfpatronen.  

Raketten bouwen met de lego, niet zo gemakkelijk.  
We spelen een spelletje ... memory met raketten en kleine verschillen ... niet altijd even simpel.... 

Matrix met BBOT en onderweg proberen rond de hindernissen te gaan.  

Zoek de letters van het woord ASTRONAUT in de sterren.  
We mochten eventjes naar het 1e leerjaar om op het digitaal bord enkel filmpjes over de maanlanding, de raketlancering, wonen in een raket, ... te gaan bekijken.  


RuimtedominoDobbelspel, we gooien met de dobbelsteen en zoeken op ons blaadje een ster met dezelfde letter.  Wie heeft  er eerst alle sterren gekleurd?  
Raket bouwen in de bouwhoek

Ook bij juf Carla komt het thema Ruimte aan bod.  


Andere hoekjes in de klas.  
In de zandbak maakten de kleuters een vulkaan.  Maar wat een probleem... het water ging altijd maar weg... dat vonden ze niet leuk.  Hun uitdaging werd om iets te zoeken zodat het water er toch in bleef... Het was niet eenvoudig maar ze vonden een oplossing! Super gedaan!!!Robot ZORA kwam op bezoek in onze school.  Heel leuk om te zien wat hij allemaal kan.  Rondlopen, hij vertelde ons een verhaal, dansen,... we keken onze ogen uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen