zondag 1 oktober 2017

Onze eerste maand in de 3e kleuterklas.

Onze eerste maand zit er al op, wat is dat snel gegaan!
Het was een maand met veel ups en downs maar de kleuters doen hun uiterste best!
We werkten nog niet echt rond een thema maar maakten vanalles om doorheen het jaar te kunnen gebruiken, een telefoonboek voor in het poppenhuisje, een bankkaart om te kunnen betalen in de winkel of geld af te halen in onze bankautomaat, onze verjaardagskroon, we leerden onze symbooltjes kennen, we ontdekken de hoekjes en nieuwe gewoonten in de derde kleuterklas, ... kortom teveel om op te noemen.  Hieronder vinden jullie sfeerfoto's en beetje uitleg over onze eerste maand.  


Evelien en Max hun schoolspullen zijn door elkaar gevallen, help je om ze terug in de juiste boekentas te stoppen?  Herkenning van woorden EVELIEN en MAX.  


Hier werken we aan ons telefoonboek voor in de huishoek.  
 We maakten een schilderij van onszelf en versieren de boord met een reeks.  Kroon knutselen: alle kleuters kiezen zelf wat ze op hun verjaardagskroon willen. 


Verjaardagskalender om in de klas op te hangen, zo weten we wie als volgende jarig is.  

We ontdekken de vormen.  Spel waar de kleuters de juiste kleuren rij of kleurenvorm moeten zoeken .   
Met magneetvormen figuren maken. 
Matrix met vormen.  

We versieren de vormen met diamanten, we maken er een kleurrijk kunstwerk van!

Na het vertellen van het boekje DE VLIEGER gaan we aan de slag met het eerlijk verdelen van schelpjes.  

We krijgen ook per 2 een vlieger maar hij heeft geen staart! Hoe moeten we dat oplossen? De kleuters gaan per 2 aan de slag om een staart voor hun vlieger te maken, strikken, vierkanten, ... allemaal mogelijk! Wanneer we klaar zijn testen we onze vlieger buiten! Wat een pret!Vlieger begint met de V, kunnen jullie horen of deze woorden ook met de V van Vlieger beginnen.  Een moeilijk opdracht dacht de juf ...  maar wat stond ik versteld van de nieuwe woorden die de kleuters na de activiteit bedachten! de rode woorden vonden de kleuters zelf!!! 
Dikke chapeau!!!Ik ga naar zee en ik neem speelgoed mee die 2 woordstukjes bevat, woorden waarbij we 2 keer moeten klappen of stampen of...  de kleuters gingen opzoek in de klas en vonden dit: kas-sa, em-mer, kas-teel, au-to, wiel-tje, poes-je, hond-je, vlieg-er
We meppen de rijmwoorden! Luister goed naar het woord en mep zo snel mogelijk op het juiste rijmwoord.  Wie heeft er de meeste juist? hoeveel heb je er meer dan je vriendje?  


Kies per 2 een puzzel en maak hem samen!
Hailey werd in de grote vakantie een grote zus voor LILY MAY, we knutselden iets om op haar kamer te zetten. 


Genieten van het mooie weer buiten!


Buiten in de zandbak.  Maak een mooi kasteel zonder attributen, gebruik je lichaam! Erna mag je het kasteel versieren met stokken, eikels, kastanjes,...  
wat een mooie resultaten!!! 
dikke pluim voor de kunstenaars!


Een vliegje in alle andere hoekjes van de klas!Onze eerste maand zit erop en we kijken al vol spanning uit naar de volgende!!!
Benieuwd waarover we gaan leren... nog eventjes geduld... Geen opmerkingen:

Een reactie posten